Att skaffa sig katt

Att skaffa sig katt kan vara en fantastisk känsla första dagen man får hem den till sitt boende och den ska för börja sitt liv i en ny familj. Det finns dock ett para saker som man bör tänka på om man för första gången skaffar sig ett husdjur och katt framförallt.

Det gäller att man vet vad man ger sig in på och att man kallt får räkna med att det kommer att ta av din tid den lilla nya familjemedlemmen, det är inget djur som är självgående och inte behöver uppmärksamhet.

Är det första katten som kommer till familjen så kan det vara bra att vara förberedd inför hemkomst, idag så kan du enkelt köpa kattgrejer på nätet och se till så att du skaffar det allra nödvändigaste innan ni hämtar hem katten.

Här är lite andra saker att tänka på:

  • En katt kan leva upp till 14 år, vissa lever ännu längre. Är du beredd att ta det ansvaret under så lång tid?
  • Hur ser ditt liv ut hemma, arbetar du mycket eller kommer katten att få den tid och uppmärksamhet den behöver? Hur ser det ut under semestertider, kan ni ta med er katten om ni åker iväg eller är ni bara hemmavid på semestern?
  • Det är ingen jättekostnad att ha katt, men man får ändå räkna med en del utgifter varje månad, det är försäkringar, mat och kattsand varje månad. Sedan kan det tillkomma eventuella veterinärkostnader om någon händer.
  • Välj rätt katt, vilken sorts katt vill du ha? Vill ni att det ska vara en lugn eller en mer livlig katt. Läs på om vilken ras som passar er bäst innan ni tittar på kattungar, dom är alltid söta.