Cykla med din hund

cykla med hund

Att cykla med sin hund är ett mycket bra sätt att aktivera de raser som behöver en extra utmaning för att bli sitt bästa jag. Med en cykel så kommer du enkelt upp i farter som passar din hund, utan att du själv behöver ta ut dig i alltför stor grad.

Vissa raser kräver extra mycket motion

Att de allra flesta hundraser mår bra av att vara aktiva är något som de allra flesta hundägare känner till, eller åtminstone så bör de göra så. Att gå ut och gå är en sak som är vanligt att man gör, men vissa raser behöver få en större utmaning än så. Att springa tillsammans med sin hund är ett vettigt sätt att utmana dom lite extra, men det är inte alltid som man själv orkar med att hålla ett tempo som hunden skulle må bra av. I dessa fall så är cykeln ett strålande alternativ att använda sig utav, då du med lätthet kommer upp i farter som gör att din fyrbenta vän får jobba stenhårt.

Vinter i antågande

Några av er kanske tycket det är underligt att vi publicerar detta inlägg om att cykla med sin hund i december månad, och det kan vi till viss del förstå. Att cykla är helt klart någonting som de allra flesta gör sommartid, men nu får vi tack vare vår timing tillfälle att slå två flugor i en smäll. Det finns nämligen ingenting som säger att du inte kan cykla med din hund även på vintern! Med ett par rejäla dubbdäck kan egentligen ingenting stoppa dig, då dessa ger dig näst intill ett lika bra grepp som på sommaren, även på det allra värsta underlag, så som exempelvis blankis. Det är med andra ord dags att splittra dina förutfattade meningar om att man enbart kan cykla på sommaren, och ge dig ut på en utmanande motionstur med din hund, så snart som möjligt!