Ta hand om hunden

Att ha husdjur innebär ett stort ansvar för dessa djur. Oavsett vilket djur man har så gäller det att se till så att de har det bra, får mat och aktiveras utifrån hur de behöver aktiveras. Olika djur har olika förutsättningar och att ta hand om hunden innebär omvårdnad tjugofyra sju så att säga.

Man kan lämna en hund ensam om det inte blir allt för många timmar. Det går att träna detta genom att lämna hunden i relativt tidig ålder och enbart gå ut genom dörren och vänta några minuter. Utöka tiden som du är borta allt eftersom om du hör att hunden är lugn. Har du haft hud tidigare så har du säkert tränat tidigare, det kan ta tid för vissa hundar och vissa hundar lär sig snabbare.

Hunden trivs bäst i sällskap med flocken och har man möjlighet så självklart så får den fyrbente vännen följa med på det mesta av våra äventyr. En bur är bra att skaffa sig då lär sig hunden att detta är dennes hem och kan hänga med på mycket. Om man är mycket utomhus så kan en skyddande silverduk vara bra att skaffa sig som kan hålla solens värme borta och det blir svalt och skönt i buren.

Det gäller som hundägare att se till hundens bästa i alla lägen, börjar man när hunden är valp att vänja sig med saker så följer detta med upp i åldern. Det ska börjas i tid så att hunden får en bra uppfostran och som du vill att den ska vara. Det är en hel del jobb med att få hunden att bli den hund man vill att den ska vara.