Ute i skogen med hunden

sh_winter_dog_offended_333400145

En skogspromenad med hunden är bra motion för båda. Dock är det inte lika enkelt och rättfram som att ta en promenad runt kvarteret.

Små hundar

Har man en liten hund måste man ha lite mer översikt över den. Små hundar kan skada undersidan av kroppen när de springer i skogen, samt så har de lättare för att fastna.

Inkallning

Ska hunden gå lös i skogen ska den lyssna på inkallning, annars kanske den bestämmer sig för att springa iväg och går vilse. Skogen är perfekt tillfälle att träna lydnad och spårning.

Jakt

Planerar man att jaga med hunden ska man ha rätt utrustning med sig och ha testat hunden innan så den inte är skott- eller björnrädd. Man kan testa hunden med riktiga björnar i Junsele och undersöka skotträdsla själv så länge man vet hur man ska hantera hunden när man tränar.

Ormar

Ormbett är ett stort problem när man är med djur i skogen. Håll uppsikt i området och gå inte för långt ifrån hjälp. Har man en liten hund är det inga problem men en större hund kan vara svår att hantera själv. Blir hunden ormbiten ska den nämligen inte stödja sig på benen eller använda kroppsdelen med bettet i. Man måste bära hunden till bilen och direkt till veterinären. Är det en stor hund kan man därför behöva vara två för att orka bära.