Vikten av bra foder till hunden

Lika väl som vi, husse och matte ska äta näringsriktig mat så gäller även detta hunden. Det gäller att den får i sig det som den behöver. Vikten av bra foder till hunden är något som alla hundägare bör tänka på. Har man en aktiv hund så kräver den en typ av foder. En hund som inte är så aktiv har ett annat behov av foder.

Alla hundar behöver motion lika väl som vi männiksor behöver det. Det är också viktigt att man ger det bästa till sitt husdjur när det kommer till foder. Vissa hundar får torrfoder och andra hundar får våtfoder. I många fall så är det torrfoder som väljs men så klart det beror vad man vänjer sin hund med.

Det viktiga är att hunden får i sig de viktiga näringsämnen för att den ska må bra. Hitta det foder som passar bäst för hunden och om ni skulle byta till något annat så se till att succesivt blanda ut det gamla fodret med det nya så hundens magen kan vänja sig med det nya.

Om hunden äter dåligt så är det en bra indikation på att något inte är som det ska. Se till så att den får i sig vatten och försök att muta med lite godsaker som korv utblandad i maten. Kontakta även veterinär och boka en tid för att få er hund undersökt. Förhoppningsvis så är det inte något allvarligt.